Pastane Açmak Yatırım Maliyeti ve Kar Marjı
Son zamanlarda insanlar yeni iş arayışlarına girdiler. Gıda sektörüne olan rağbet her zaman daha fazla olmasından dolayı en gözde işlerden bir tanesi olarak da pastane açmak ön plana çıktı. Pastane açmak yatırım maliyeti ve pastane dükkanı kar marjı ne kadar olacağı en merak edilen konulardan bir tanesi olmaya devam ediyor. Hem yatırım için ne kadar maliyet olacağının bilinmesi hem de yatırım sonucunda ne kadar çok kazanç olacağının bilinmesi insanların işleyiş açısından daha çok özen göstermelerine yardımcı oluyor. İnsanların küçüklüklerinden bu yana kadar en büyük hayalleri arasında olan pastane açmak olması insanların bu alana daha çok yönelmesine yardımcı oluyor.
Bu yazı yatırım tavsiyesi değildir, bilgilendirme amaçlı hazırlandı. Pastane iş yeri olan kişilerin fikirleri ve önerilerine yazımızda yer verildi.
Pastane Açmak İçin Gerekenler
Pastane açmak için gerekenlerin iyi bir şekilde planlanması ardından da ona göre bu işe girilmesi gerekir. Dükkan kirası, malzemeler için gerekli masraflardan çalışan ödemelerine ve elektrikli aletlere kadar birçok durumdan ötürü işin içinden çıkmak oldukça zorludur. Pastane açmak için gerekli olan belgeler;
- TC kimlik fotokopisi.
- Sıhhi işletme formu.
- İmza sirküleri örneği. (Sirküler: Genelge. Bir çeşit rapor.)
- 2 adet fotoğraf.
- Sicil tasdiknamesi belgelerinin hazırlanması gerekir.
- Tapu veya kira sözleşmesi.
- Vergi levhası.
- Odaya bağlı olunduğunu eksiksiz bir şekilde gösteren üye fotokopisi.
- Yapı izin belgesi, İtfaiye raporu.
Bu belgeler hazırlandıktan sonra tabi ki de en önemli ekipmanların maliyetinin belirlenmesi ve buna göre alımların yapılması gerekir. Pastane için gerekli olan malzemeler bakılacak olduğu zaman;
- Hamur yoğurmak için leğenler ve makineler,
- Kek tatlı kalıbı, blender,
- Kurabiye kalıpları,
- Masa ve sandalyeler,
- Çırpma telleri,
- Buzdolapları,
- Soğutucu dolaplar,
- Temizlik malzemeleri,
- Pasta teşhir (sunum) dolabı ürünlerinizin tanıtımı için en önemli kısımdır,
- Pos Cihazı,
- Fırın kesin alınması gereken malzemeler arasındadır.
Alınması gereken tüm ekipmanların ortalama olarak 3 ila 4 bin dolar arasında bir masraf olacağının göz ardı edilmemesi gerekir. Son zamanlarda insanların kendileri için iyi bir iş yeri alabilmesi ve masraflardan kaçmak zorunda kalmaması için bir yandan da KOSGEB tarafından biri birinden farklı destekler gelmeye devam ediyor.
Pastane Açma KOSGEB Desteği
Pastane açmak için devlet desteği var mı? Devlet desteği Pastane açmak için KOSGEB esnaflara destek verilmeye devam ediyor. Bunun için esnafların işletmelerini açtıktan sonra 3 ila 5 yıl arasında bir süre ardından KOSGEB KOBİ bölümüne başvuru yaparak hibe girişimci desteklerinden yararlanmak istediklerini belirtmeleri gerekir. KOSGEB aracılığı ile verilen desteklerin işletmelerin ilk kurulum aşamalarından geldiği için iş yerlerini açmadan başvuru yapmaları esas olacaktır. Bu süreç içerisinde eğer önce girişimcilik eğitimlerini alıp ardından 1 sene sonra ekmek fırını ya da pastane açmak istenirse vergi levhaların üzerinde yazan başlama tarihinden 1 sene eklenmeden başvuruları yapmak gerekir. Belirlenmiş tarihin ardından sadece e kobi kaydı yapılarak farklı projelere de başvurular yapılabilir.
Bu süreçlerde;
- KOSGEB online olarak açılan kurs geleneksel girişimcilik ya da ileri girişimcilik sertifikası almak gerekir. Başvuru kılavuzunun incelenmesi gerekir. kosgeb.gov.tr
- KOSGEB iş planlarının dikkatli bir şekilde hazırlanması gerekir. Eğer hazırlama konusunda tam bilgi sahibi olunmazsa başvuru işlemleri için form doldurulmalı ve online olarak takip edilmeli.
- Projelerin onaya sunulduktan sonra onay alınması gerekir. Ret gibi durumlar söz konusu olursa bir kereye mahsus olarak yazılı bir şekilde itiraz edilir.
Ardından 1 Ocak 2019 tarihi ile geçerli olan girişimciliği geliştirme destek programı içerisinde işletmelerin vergi levhalarında yer alan faaliyet konu ve kodu ile geleneksel ve ileri olarak ayrımlara dikkat edilmelidir.
Pastane Açmak Mantıklı mı?
Bulunduğunuz bölgede pastane dükkanı açma ihtiyacı varsa ve işletme yeteneğine sahipseniz mantıklı bir iş fikridir. Neredeyse her bölgede bulunan Pastaneler uzun yıllar hizmet etmektedir. İyi bir konum seçimi yapar, düzgün hizmet verir iyi bir esnaflık gösterirseniz yeteri kadar kazanç sağlamanız muhtemeldir. Hazırlamış olduğunuz tatlı türlerini sergilemeye mutlaka özen gösterin ilk intiba önemlidir. Bunların yanı sıra çalışanlarınızın güler yüzlü olması ve hijyen kurallarına dikkat etmesi de önemli bir kriterdir.
Pastane Açmak İçin Ne Kadar Para Gerekir?
Yazımızın en önemli kısımlarından biri olan pastane cafe açma maliyeti alacağınız ürün kalitesi ve bölgenizdeki kira durumuna göre değişiklik göstermektedir. Ancak ortalama olarak başlangıçta 70 Bin ila 250 Bin tl arası gideriniz olacaktır.
Butik Pastane açmak için ustalık belgesi almanız şart değildir. Almanız gereken alan içi sertifikasıdır bu belgeyi belediyeden temin edebilirsiniz.
Pastane dükkanı olan kişilerin pasta, tatlı yapımında ihtiyacı olan malzemeler:
Pasta Kalıbı
Pasta Spatulası
Pasta Hizarı
Pasta Şablonu
Krema Torbası
Krema Duy Takımı
Pasta Sıvama Standı
Pastane Fırını
Pasta Bıçağı
Şeker Hamuru Ütüsü
Pasta Spreyi
Şeker Hamuru Kalıbı, Merdanesi
Gıda Renklendirici
Pasta Çemberi
Silpat (Yapışmayı önleyici pişirme kağıdı)
Pasta Modelleme Kalıbı
Şeker Hamuru Bıçağı
- Tatlıcı Dükkanı Açma Kar Marjı ve Maliyeti Nedir?
- Pet Shop Dükkanı Açma Maliyeti ve Kar Marjı
- Bülent Börekçilik Bayilik Nasıl Alınır?